dimecres, 29 d’octubre del 2008

Reunió de dia 1 de juliol de 2008

Al Casal Solidari es reuniren representants de les entitats:

Temes tractats i acords presos:

  1. Cal rectificar el paràgraf de l’acta anterior. “Pilar Barceló, d’ATTAC, proposà la creació d’un observatori sobre drets humans, que reculli la #documentació que vagi sortint. Ella s’ofereix per fer aquesta tasca.”. On deia “un observatori sobre drets humans”, ha de dir: “un observatori de serveis públics”.
  2. La Comissió en defensa dels serveis públics ha fixat una entrevista amb Pere Trias, director general de Comerç, que es farà en el Casal Solidari dia 3 de juliol, a les 20h, i li seran presentades aquestes qüestions:
    1. Quines iniciatives té el Govern de les Illes Balears referents a la Directiva Bolkestein?
    2. Quines prescipcions són obligatòries i quines són optatives?
    3. Quines prescripcions pensa el Govern posar en pràctica o bé facilitar-ne la implantació?
    4. Quines prioritats cal mantenir a favor de la ciutadania de les Illes?
    5. ...
  3. La Comissió per a una vida digna no concreta cap contacte ni acció referent al consum responsable, transgènics o medi ambient. No se sap res de la reunió que s’havia previst per dia 25 de juny amb l’associació Amics de la Terra. Cal insistir en l’acció conjunta.
  4. La Comissió de drets humans tampoc no presenta cap informació.
  5. Dos representants de la plataforma ciutadana Gent de Marratxí i de Fòrum Ciutadà informen de la seva participació al Congrés de l’Euroregió (Catalunya, Aragó, Illes Balears, Rosselló i Midi-Pyrenées) que es va fer a Toulouse (França) els dies 6 i 7 de juny, on hi acudiren, juntament amb representants d’unes 15 associacions de les Illes Balears, convidats i organitzats per la Conselleria de Presidència.

Els dies 19 i 30 de juny es reuniren al Casal de la Dona un bon grup de participants per revisar dos documents (El Pla de Participació Ciutadana, que prepara el Govern i les resolucions del Congrés d’Eivissa de l’any 2001).

Una comissió presentarà dia 2 de juliol a Santiago Florit, director general de Relacions Institucionals, la proposta de revisar i posar en pràctica les conclusions vàlides del Congrés d’Eivissa.

  • Gent de Marratxí informa de les activitats del Consell de Mallorca per promocionar l’aplicació de l’Agenda Local 21. Juntament amb Fòrum Ciutadà ha participat a tres jornades d’estudi (Algaida, Sóller i Manacor).
  • Helena Herrera informa de la reunió convocada per dia 7 de juliol al Casal d’Immigrants (c/Eusebi Estada, 48) per protestar contra la Directiva Europea de la Immigració (“Directiva de la Vergonya”). S’oferirà a les entitats allí reunides integrar-se a l’Assemblea de Moviments Socials.
  • Es decideix que tots els acords presos per les diferents comissions s’han de comunicar a la reunió general de l’Assemblea de Moviments Socials.

Es demana divulgació d’aquest comunicat, perquè totes les entitats interessades a participar a l’Assemblea de Moviments Socials, puguin fer-ho.

La propera reunió serà dimarts, dia 16 de setembre, a les 20h, al Casal Solidari, c/ Ramon Berenguer III, 20, baixos, Ciutat.

Guillem Ramis (en nom dels assistents a la reunió)